فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 47 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرتضی پورآذر*، فضل الله باقرزاده، داوود حومینیان صفحات 1-15

    هدف تحقیق حاضر تاثیر تمرینات حرکتی در محیط واقعیت مجازی بر دامنه حرکتی در کودکان فلج مغزی بود. 20 پسر فلج مغزی اسپاستیک با 7-12 ساله به صورت در دسترس انتخاب شدند و با توجه به میانگین نمرات کسب شده به طور همگن در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت 3 هفته به انجام تمرینات بولینگ در محیط مجازی پرداختند اما گروه کنترل برنامه های درمانی معمول خود را ادامه دادند. ابزار بکار گرفته شده شامل دستگاه Xbox و گونیامتر یونیورسال بود. آزمون های تحلیل کوواریانس چندمتغیری و تحلیل کوواریانس تک متغیری در سطح 05/0 = p اجرا شدند. بر اساس نتایج آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری، بین کودکان فلج مغزی حاضر در گروه آزمایش و گروه کنترل حداقل در یکی از متغیرهای وابسته (دامنه حرکتی شانه، آرنج و مچ) تفاوت معناداری وجود داشت(001/0=p، 43/96=F). بر اساس نتایج آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری، با توجه به میانگین بالاتر دامنه حرکتی در کودکان فلج مغزی حاضر در گروه تجربی، تمرینات واقعیت مجازی سبب بهبود دامنه حرکتی مفاصل شانه، آرنج و مچ دست این کودکان در مقایسه با گروه کنترل شده بود. بر اساس نتایج آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیری، آزمودنی های گروه تجربی در مرحله پس آزمون میانگین بالاتری را در دامنه حرکتی مفاصل شانه، آرنج و مچ دست کسب کردند. استفاده از واقعیت مجازی می تواند به عنوان روش درمانی مناسب در بهبود دامنه حرکتی اندام فوقانی کودکان فلج مغزی همی پلاژی استفاده شود.

    کلیدواژگان: دامنه حرکتی، فلج مغزی، کودکان، واقعیت مجازی، همی پلاژی
  • محمدعلی اسماعیل زاده، مهدی شهبازی*، علی اکبر جابری مقدم، شهزاد طهماسبی بروجنی، الهام شیرزاد صفحات 17-35

    مطالعات رفتاری تکالیف نقطه یابی حرکتی در ورزش معمولا توسط عوامل پویا مانند وضعیت دفاعی حریف، بررسی می شوند. هندبالیست برای پرتاب کردن توپ به سمت دروازه در وضعیت های مختلف، باید گام هایش را هماهنگ کند. در پژوهش حاضر الگوهای حرکتی در رفتارهای نقطه یابی حرکتی 12 هندبالیست مرد نخبه تحت قیود دفاعی (عدم حضور دفاع، حضور دفاع دور، حضور دفاع نزدیک یا حضور دفاع یارگیر) تحلیل شد. با یک دوربین سریع با نرخ 120 هرتز، داده های الگوهای حرکتی حمله کننده ها را جمع آوری کردیم. تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی برای تحلیل تاثیر این قیود روی پارامترهای دویدن استفاده شد(05/0<P). نتایج تفاوت آماری معنی داری را در میانگین سرعت افقی کل بدن، میانگین سرعت گام اول و دوم و میانگین طول گام اول و دوم در شرایط دفاعی مختلف نشان داد. برای میانگین تغییرپذیری فاصله پا تا محوطه دروازه الگوی تغییرپذیری افزایشی-کاهشی در همه شرایط دفاعی دیده شد. از آنجاییکه تنظیم بازیکنان حمله کننده بصورت مداوم و بر اساس ادراک رفتارهای موجود و مورد نیاز بود، نتایج از جفت شدن ادراک - عمل و مدل های کنترل مورد انتظار نقطه یابی حرکتی حمایت می کند. همچنین پیشنهاد می شود که جنبه های تکنیکی دویدن و پرتاب کردن در هندبال می تواند توسط قیود تکلیف تودرتو تاثیر پذیرد.

    کلیدواژگان: جفت شدن ادراک - عمل، فراهم ساز، قیود بومشناختی، نقطه یابی حرکتی، هندبال
  • پویا بیابانی، امیر دانا* صفحات 37-51
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر خودگویی آموزشی و انگیزشی بر عملکرد پرتاب دارت با دشواری های متفاوت بود. تعداد 60 نفر از افراد مبتدی و راست دست با دامنه سنی 22 تا 28 سال به صورت دردسترس از دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه خودگویی آموزشی، انگیزشی و کنترل تقسیم شدند. گروه های مورد مطالعه براساس دستورالعمل خود 5 دسته 12 کوششی را انجام دادند. تمام پرتاب ها در در سطح دشواری کم در فاصله 80/1 متری، در سطح دشواری متوسط از فاصله 37/2 متری و در سطح دشواری زیاد در فاصله 87/2 از تخته دارت انجام شدند. شاخص اندازه گیری عملکرد براساس میزان خطای شعاعی (فاصله محل برخورد دارت از مرکز) مورد ارزیابی قرار گرفت. از روش آماری تحلیل واریانس ترکیبی 2 عاملی با اندازه گیری مکرر در عامل سطح دشواری برای آزمون فرضیه ها استفاده شد. نتایج نشان داد خودگویی آموزشی و انگیزشی منجر به بهبود معنی دار عملکرد پرتاب دارت شد. همچنین، اثر دشواری معنی دار بود، و در نهایت، اثر تعاملی خودگویی و دشواری بر عملکرد پرتاب دارت معنی دار بود. درنهایت، به نظر می رسد در تکالیف ساده، به دلیل ماهیت مهارت، خودگویی آموزشی با تکیه بر نشانه های مرتبط به خوبی منجر به بهبود مهارت شده است، اما در سطح دشواری متوسط به نظر می رسد، نقش خودگویی انگیزشی پررنگ تر می شود زیرا شرایط نیازمند تلاش بیشتری برای موفقیت است، و این موضوع با رابطه بین دشواری تکلیف و عملکرد همخوانی دارد.
    کلیدواژگان: خودگویی، دانشجویان، تکالیف حرکتی، پرتاب دارت، دشواری
  • مصطفی محمدزاده، محمود شیخ*، خالد تکی زاده، فاطمه کشوری صفحات 53-72
    زمینه

    شایستگی حرکتی نوجوانان می تواند بر عملکردهای روزانه و مشارکت در فعالیت های بدنی تاثیر بگذارد. اندازه گیری-های معمول شایستگی حرکتی زمان و هزینه زیادی نیاز دارد، اما استفاده از پرسشنامه های خودگزارشی جهت غربالگری جایگزین مناسبی برای آن است.

    هدف

    هدف تحقیق حاضر تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه تبحر حرکتی نوجوانان (AMCQ) بود. متد؛ پرسشنامه شایستگی حرکتی نوجوانان طی سه مرحله به زبان فارسی ترجمه و روایی سنجی شد. فرایند آن شامل ترجمه نسخه انگلیسی به فارسی، بازترجمه به انگلیسی و ترجمه نهایی بود که توسط 4 مترجم انجام شد و توسط 10 متخصص روایی محتوایی آن بررسی شد. بدین منظور 470 نوجوان 12 تا 18 ساله (با میانگین سنی 1/64±14/22) از مدارس شهر ری به صورت تصادفی انتخاب و پرسشنامه 26سوالی AMCQ تکمیل شد. همچنین جهت تعیین پایایی آزمون-آزمون مجدد پرسشنامه توسط 30 آزمودنی مجدد تکمیل گردید.

    نتایج

    نتایج ضریب روایی محتوایی (CVI=0/980) خوبی را نشان داد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی 4 عامل را شناسایی کرد و نتایج روایی سازه عاملی تاییدی گویه ها رابا بار عاملی مناسب (0/65-0/95) بر روی عوامل چهارگانه تایید کرد. نتایج همچنین نشان داد نسخه فارسی AMCQ ضریب همسانی درونی بالا (0/940)، پایایی بازآزمای مناسب (0/885=r) دارد. همچنین مشخص شد که نمرات شایستگی حرکتی پسران در مقایسه با دختران بالاتر بود که امتیازات پسران با عوامل "مشارکت در فعالیت بدنی و ورزش" و "مقایسه با همسالان" در ارتباط بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد نسخه فارسی پرسشنامه AMCQ می تواند به عنوان ابزاری قابل قبول جهت سنجش شایستگی حرکتی نوجوانان ایرانی استفاده شود.

    کلیدواژگان: پایایی، پرسشنامه، روانسنجی، روایی، شایستگی حرکتی، نوجوانی
  • انسیه قائینی، احمد نیک روان* صفحات 73-88
    در مقایسه با روش تمرین انفرادی، روش تمرین زوجی و مشارکتی روشی است که در آن افراد در گروه های دونفری و یا بیشتر برای یادگیری مهارت های حرکتی باهم مشارکت می کنند و به نظر می رسد این روش ها با افزایش کارایی و اثربخشی شرایط تمرین ویژگی های یک محیط بهینه آموزشی را داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه رویکردهای آموزش انفرادی، زوجی و مشارکتی بر یادگیری کاتای هیان شودان شوتوکان کاراته بود. در این پژوهش 36 دانش آموز دختر با رنج سنی 10-9 سال انتخاب و پس از 12 جلسه آموزش اولیه پیش آزمون کاتای هیان شودان، به سه گروه تقسیم شدند. در ادامه پس از مدت 3 ماه تمرین کاتا، به روش تمرین انفرادی، زوجی و مشارکتی عملکرد آن ها ارزیابی و بعد از یک هفته فاصله آزمون یادداری گرفته شد. تجزیه وتحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر انجام شد. نتایج آزمون نشان داد که نمرات پیشرفت شرکت کنندگان (001/0=,P 14/174=F)، تعامل پیشرفت در نوع تمرین (001/0=,P 1724/5=F) و تفاوت بین گروه های تمرینی (006/0=,P 08/6=F) معنادار است. نتایج مقایسه زوجی نشان داد که بین گروه آموزش انفرادی و زوجی تفاوت معنی داری وجود دارد؛ اما تفاوت بین گروه آموزش انفرادی و گروهی معنادار نبود. روش تمرین زوجی، علاوه بر مقرون به صرفه بودن ازلحاظ مصرف انرژی و فضای آموزشی، اثربخشی بیشتری نسبت به روش های آموزشی سنتی آموزش کاتا در کاراته داشته و در رشد عاطفی-اجتماعی یادگیرنده مفید واقع خواهد شد.
    کلیدواژگان: رویکرد مشارکتی، رویکرد زوجی، رویکرد انفرادی، یادداری، کاراته
  • حسین حیدری، رخساره بادامی*، زهره مشکاتی صفحات 89-111
    هدف

    هدف مطالعه حاضر مقایسه اثر تمرینات دید ورزشی با و بدون موقعیت ‏ویژه هاکی این لاین بر سرعت و زمان ‏واکنش کل بدن هاکی ‏بازان این لاین بود.

    روش

    در این مطالعه نیمه تجربی که با طرح پیش آزمون- پس آزمون و دوره پیگیری یک و چهار هفته ای انجام گرفت، 60 هاکی باز ‏نوآموز پسر با دامنه سنی 15 تا 20 سال، به صورت در دسترس، انتخاب و به صورت تصادفی در سه ‏گروه تمرینات دید ورزشی با موقعیت ویژه هاکی، تمرینات دید ورزشی بدون موقعیت ویژه هاکی و تمرینات موقعیت ویژه هاکی قرار گرفتند. در مرحله پیش آزمون، شرکت کنندگان به انجام آزمون های ‏مورد نظر (سرعت، زمان واکنش کل بدن) پرداختند. مرحله مداخله به مدت نه ‏هفته و هر هفته 2 جلسه و هر جلسه 90 دقیقه به طول انجام یافت که گروه ها به تمرینات مربوطه ‏پرداختند. در مرحله پس آزمون که دقیقا پس از آخرین جلسه تمرینی اجرا شد، و در مراحل ‏پیگیری بعد از یک و چهار هفته بی تمرینی اجرا شد شرکت کنندگان همانند مرحله پیش آزمون به ‏انجام آزمون های مورد نظر نمودند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری تحلیل ‏شد. یافته ها: نتایج نشان داد که تمرینات دید ورزشی با و بدون موقعیت ویژه و تمرینات موقعیت ویژه هاکی بر ‏بهبود مهارت های سرعت و زمان واکنش کل بدن هاکی بازان این لاین تاثیر معنی داری دارد. دیگر نتایج حاکی از برتری (اندازه اثر بیشتر) تمرینات ‏دید ورزشی با موقعیت ویژه نسبت به تمرینات دیگر بود.‏

    کلیدواژگان: تمرینات خیرگی، دید ورزشی، سرعت، زمان واکنش، هاکی این لاین
  • حمیدرضا طاهری تربتی*، مریم کیهانی، علیرضا صابری کاخکی، مجید قشونی صفحات 111-123

    شروع دوران سالمندی در اغلب افراد همراه با کاهش عملکردهای شناختی و حرکتی همراه است. یکی از این عملکردها که تحت تاثیر قرار می گرد زمان واکنش می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات نوروفیدبک باتوجه به اصل اختصاصی بودن تمرین بر زمان واکنش سالمندان بود. چهل سالمند در دامنه سنی 65 تا 70 سال انتخاب و در یکی از گروه های تجربی (1) نوروفیدبک در نقطه Cz و موج بتا، فرکانس ثابت، آرایش تمرین ثابت، 2) نوروفیدبک در نقطه Cz و موج بتا، فرکانس ثابت، آرایش تمرین متغیر 3) نوروفیدبک در نقطه Cz و موج بتا، فرکانس متغیر، آرایش تمرین ثابت، 4) نوروفیدبک در نقطه Cz و موج بتا، فرکانس متغیر، آرایش تمرین متغیر) و کنترل (شم) تقسیم شدند. شرکت کنندگان در پیش آزمون و پس آزمون در آزمون زمان واکنش ساده شرکت کردند. نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که مداخلات نوروفیدبک بر زمان واکنش سالمندان تاثیر دارد (05/0>p) و گروه فرکانس و آرایش تمرین متغیر بهترین عملکرد را نسبت به سایر گروه ها داشت (05/0>p). باتوجه به نتایج این مطالعه می توان گفت که تمرینات نوروفیدبک در بهبود زمان واکنش سالمندان تاثیر دارد و این مداخلات بایستی بر اساس اصل اختصاصی بودن طراحی شوند.

    کلیدواژگان: امواج مغزی، سالمندی، حرکت، عملکرد شناختی، موج بتا
  • نیلوفر زمانی فرد، داریوش خواجوی*، احمد قطبی ورزنه صفحات 125-145
    مقدمه و هدف

    مطالعه حاضر با هدف ‏تاثیر تمرینات چشم ساکن بر تصمیم گیری، رفتار خیرگی و یادگیری مهارت سرویس تنیس انجام ‏گرفت. ‏

    روش

    در این پژوهش نیمه تجربی که با طرح پیش آزمون- پس آزمون با دوره پیگیری 14 روزه ‏انجام گرفت، 30 تنیس باز مرد مبتدی مجموعه خانه اصفهان با دامنه سنی 20 تا 30 به صورت در ‏دسترس انتخاب و در 2 گروه 15 نفری تمرینات چشم ساکن و کنترل قرار گرفتند. در مرحله ‏پیش آزمون شرکت کنندگان اقدام به اجرای 12 سرویس تنیس نمودند که رفتار خیرگی شرکت-‏کنندگان در حین عمل نیز اندازه گیری شد. همچنین توسط دوربین گوپرو سرویس شرکت-‏کنندگان جهت اندازه گیری تصمیم گیری ضبط گردید. علاوه بر این، عملکرد شرکت کنندگان نیز ‏توسط محقق ثبت گردید. سپس گروه تجربی به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 30 ‏دقیقه به اجرای تمرینات مورد نظر پرداختند. در طول این دوره، گروه کنترل به اجرای فعالیت های ‏روزمره خود پرداختند. پس از پایان 24 جلسه تمرین مرحله پس آزمون، و دو هفته بعد از اخرین ‏جلسه مرحله یادداری همانند مرحله پیش آزمون اجرا شد. داده های به دست آمده توسط آزمون ‏تحلیل ورایانس با اندازه گیری تکراری تحلیل شد.

    ‏یافته ها

    نتایج نشان داد که تمرینات چشم ساکن بر بهبود تصمیم گیری، افزایش طول دوره چشم ‏ساکن و افزایش عملکرد سرویس تنیس تاثیر معنی داری می باشد (05/0>‏P‏).‏

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه از فرضیه پیش برنامه ریزی مبنی بر اهمیت برنامه ریزی و انتخاب ‏پاسخ صحیح حمایت می کند.‏

    کلیدواژگان: تمرینات خیرگی، چشم ساکن، تصمیم گیری، فرضیه پیش برنامه ریزی، تنیس
|
  • Morteza Pourazar *, Fazlolah Bagherzadeh, Davoud Houmanian Pages 1-15

    Defects such as spasm, concurrent muscle activity, muscle weakness, and range of motion affect the fine and fine motor function of children with cerebral palsy and lead to movement limitations. Despite the potential of using virtual reality in the rehabilitation of children with cerebral palsy, few studies have been conducted in this area.The purpose of the present study was to examine the effects of movement practices in virtual reality environment on range of motion in cerebral palsy children. Twenty children 7-12 years old with cerebral palsy were selected by a convenience sampling method. Participants were homogeneously placed in experimental and control groups based on the average scores. The experimental group performed bowling practice in virtual environment for 3 weeks, but the control group continued their traditional therapy program. Xbox device and universal goniometer were used as instruments. Multivariate analysis of covariance (MANCOVA) and Analyze of Covariance (ANCOVA) were used at p < 0.05 level. Based on MACNOVA test results, there was a significant difference between experimental and control groups at least in one dependent variable (shoulder, elbow, & wrist range of motion) (F = 96/43, p= 0/001). Based on the results of ANCOVA test, experimental group achieved higher averages in shoulder, elbow and wrist range of motion than control group. Virtual reality technology can be used as a treatment approach for improving upper extremity range of motion in children with hemiplegic cerebral Palsy.

    Keywords: range of motion, Cerebral palsy, Children, Virtual reality, hemiplegic
  • Mohammadali Esmaeilzadeh, Mehdi Shahbazi *, Ali Akbar Jaberimoghaddam, Shahzad Tahmasebi, Elham Shirzad Pages 17-35

    Behavioral studies in team sports are typically constrained by dynamic factors, such as positioning of defenders for interception. Handball player have to coordinate their steps when running to throw a ball on goal from a different positions. In this study were analyzed the movement patterns during locomotors pointing, throwing velocity and accuracy of 12 succesful elite handball players under defensive constraints (defender- absent, defender-far, defender-near, or defender pairing). It was captured data from the locomotors patterns of the attacking participant by speed camera with 120Hz, throwing speed by sports radar gun and throwing accuracy by camera. ANOVA with repeated measures and Bonferroni post hoc test and Friedman test was used to analyze effects of these constraints on gait and throwing parameters. In addition to Pearson and Spearman correlation coefficient test was used to analyze speed-accuracy trade off (P<0.05). The results revealed significant differences in overall mean movement velocity, first and second step mean velocity, first and second step mean length. For the mean foot/gate area distance variability was shown pattern of ascending/descending variability in all defense conditions. Since regulation of offensive players was continuous and based on perception of current and required behaviors, results supported from perception-action coupling and prospective control models of locomotors pointing. Also it is suggested that the technical aspects of the running and throwing in handball can affect by nested tasks constraints.

    Keywords: Affordance, Perception-Action coupling, Ecological constraints, Locomotors pointing, Handball
  • Pouya Biabani, Amir Dana * Pages 37-51
    The aim of the present study was to investigate the effect of educational and motivational self-talk on dart throwing performance with different difficulties. A total of 60 beginners and right-handers with an age range of 22 to 28 years were randomly selected and randomly divided into three groups of educational self-talk, motivation and control. The study groups performed 5 groups of 12 attempts according to their instructions. All throws were performed at low difficulty level at a distance of 1.80 m, at medium difficulty level at a distance of 2.37 m and at high difficulty level at a distance of 2.87 m from the dartboard. The performance measurement index was evaluated based on the amount of radial error (distance of the dart from the center). The statistical method of two factor analysis of variance analysis was used with repeated measurements in the difficulty level factor for testing hypotheses. The results showed that educational and motivational self-talk led to significant improvement in the dart throw performance. Also, the effect of difficulty was significant, and finally, the interactive effect of self-talk and difficulty on the performance of the dart throwing was significant. In simple tasks, due to the nature of the skill, educational self-talk based on related cues seems to improve the skill well, but at a moderate difficulty level, the role of motivational self-talk seems to become more prominent because the situation requires more effort for success, and this is consistent with the relationship between task difficulty and performance.
    Keywords: Self talk, students, Motor Tasks, dart throwing, Difficulty
  • Mostafa Mohammadzadeh, Mahmoud Sheikh *, Khaled Takizadeh, Fatemeh Keshvari Pages 53-72
    Background

    An adolescent’s level of motor competence is important to assess as can impact on a range of daily functions and participation in physical activities. Formal assessments of motor competence can be time consuming and costly. One alternative is to use self-report questionnaires to screen for level of motor competence.

    Aim

    This study examines the validity and reliability of the Persian version of the Adolescent Motor Competence Questionnaire (AMCQ) and differences between adolescent boys and girls.

    Method

    Three evaluative stages were completed to translate the items into Persian, which included back translations by 4 native English and Persian speakers and 10 expert reviews. A total of 470 adolescents aged 12-18 years old (mean age 14.22 ± 1.64) from the Ray schools district completed the 26-item AMCQ. A subsample of 30 adolescents completed the AMCQ after 1 week for retest.

    Results

    The content validity index (CVI=0.98) was strong. The results of exploratory factor analysis identified 4 factors and the results of the confirmatory factor analysis showed that items with a suitable factor load (0.95-0.65) on the four factors. The results revealed the AMCQ had high internal consistency (0.940), and acceptable test-retest reliability (r=0.885). When considering gender, boys had higher AMCQ scores compared to girls. The boy’s scores were related to the factors of ‘participating in physical activity and sport’ and ‘peer comparisons’.

    Conclusion

    The results of this study show that the Persian version of AMCQ can be used as a valid tool to assess Iranian adolescence motor competence.

    Keywords: Adolescence, motor competence, Psychometric, Questionnaire, reliability, Validity
  • Ensiye Ghaeni, Ahmad Nikravan * Pages 73-88
    Compared to the individual training method, pair and participatory training method are methods in which people in groups of two or more contribute learning motor skills, and it seems that this method has the characteristics of an optimal educational environment increasing the efficiency and effectiveness of the training. The purpose of this study was to compare approaches of individual, pair and participatory training on learning of Shotokan karate. In this study, 36 female students aged 10-9 years were selected and divided into three groups after 12 sessions of initial training in HianShodan kata pre-test. Then, after 3 months of kata practice, by individual, pair and participatory practice, their performance was evaluated and a retention test was taken one week later. Statistical analysis of data was performed using repeated measures analysis of variance test. The test results showed that the participants' progress scores (F = 174.14, P = 0.001), the interaction of progress in the type of exercise (F = 5.1724, P = 0.001) and the difference between the exercise groups (F = 6.08, P = 0.006) is significant. The results of pairwise comparison showed that there is significant difference between individual and pair education groups; but difference between individual and group education groups was not significant. The pair training method, in addition to being cost-effective in terms of energy consumption and training space, is more effective than traditional kata training methods in karate. In addition, this method of practice will be useful in the socio-emotional development of the learner.
    Keywords: Participatory approach, Pair Approach, Individual Approach, retention, karate
  • HOSSEIN HEIDARI, Rokhsareh Badami *, زهره مشکاتی Pages 89-111

    AbstractIntroduction and

    Purpose

    the purpose of the current study was to examine the comparison of the effect of sports vision training with and without inline hockey specific context on the speed and whole body reaction time of inline hockey players.

    Methods

    In this semi experimental study, which was performed with a pre-test-post-test design with a one- and four-week follow-up period, 60 novice male hockey players with an age range of 15 to For 20 years, they were accessibility selected and randomly divided into three groups: sports vision training with hockey specific context, sports vision training without hockey specific context and hockey specific context training. In the pre-test phase, the participants performed the desired tests (speed and whole body reaction time). The intervention phase lasted for nine weeks and 2 sessions per week and each session lasted 90 minutes, in which the groups did the relevant exercises. In the post-test phase, which was performed exactly after the last training session, and in the follow-up phase, which was performed after one and four weeks of non-training, the participants performed the desired tests as in the pre-test phase. Data were analyzed using repeated measures analysis of variance.

    Results

    The results showed that sports vision exercises with and without hockey specific context and hockey specific context exercises have a significant effect on improving speed and whole body reaction time of inline hockey players. Other results indicated that superiority (greater effect size) of sports vision exercises with hockey specific context compared to other exercises.

    Keywords: gaze training, sports vision, speed, whole body reaction time, inline hocky
  • Hamidreza Taheri *, Maryam Keihani, Alireza Saberi, Majid Ghoshuni Pages 111-123

    In most people getting old is associated with a decrease in both cognitive and motor functions. One of these functions that get affected is reaction time. The aim of this study was to investigate the effect of neurofeedback training protocol variation on the reaction time of elderly people, Which is based on the principle of specificity of training. For this purpose ,Forty elderly participants between the ages of 65 to 70 years were selected and assigned to one of the for groups of experimental groups: 1) neurofeedback at Cz and beta wave, fixed frequency, fixed training arrangement, 2) neurofeedback at Cz and beta wave, fixed frequency, variable training arrangement 3) Neurofeedback at Cz and beta wave, variable frequency, fixed training arrangement, 4) Neurofeedback at Cz and beta wave, variable frequency, variable training arrangement) and 5) control (sham). All groups participated in simple reaction time tests for pre-test and post-test. The analysis of covariance showed that neurofeedback interventions had a significant effect on the reaction time of elderly people (p <0.05) and the frequency and the group with variable training arrangement had the best performance compared to the other groups (p <0.05). According to these results neurofeedback, training affects improving the reaction time of the elderly people and these interventions should be designed based on the principle of specificity of training.

    Keywords: Beta, Brain Waves, cognitive function, Elderly, Motor
  • Niloufar Zamani Fard, Khajavi Daryoush *, Ahmad Ghotbi Varzaneh Pages 125-145
    Introduction and Purpose

    the current study was to ‎examine the effect of quiet eye training on decision making, gaze behavior and ‎tennis service skill learning.‎

    Methods

    In this semi-experimental study, which was performed with a pre-test-‎post-test design with a 14-day follow-up period, 30 novices male tennis players of ‎Isfahan House with an age range of 20 to 30 were selected and those located in ‎quiet eye training and control groups. In the pre-test phase, the participants ‎performed 12 tennis services, which also measured the participants' gaze behavior ‎during the operation. Participants' service was also recorded by GoPro camera to ‎measure decision making. In addition, participants' performance was recorded by ‎the researcher. Then, the experimental group performed the desired exercises for 8 ‎weeks, 3 sessions per week and 30 minutes per session. During this period, the ‎control group performed their daily activities. At the end of 24 practice sessions, the ‎post-test phase, and two weeks after the last session, the retention phase was ‎performed as the pre-test phase. Data were analyzed by repeated measures analysis ‎of variance.‎

    Results

    The results showed that quiet eye training have a significant effect on ‎improving decision making, increasing the length of the quiet eye period and ‎increasing the performance of the tennis service (P <0.05).‎

    Conclusion

    The results of this study support the pre programming hypothesis that ‎the importance of planning and choosing the correct answer.‎

    Keywords: gaze training, Quiet Eye, Decision making, pre programming hypothesis, tennis